Medewerker Servicedesk

Omschrijving

Ben je gedreven, klantgericht, communicatief vaardig en een echte teamplayer? Weet je de juiste balans te houden tussen service en business? En doe je dit ook nog het liefst in verschillende talen?

Dan zijn we op onze service afdeling op zoek naar jou voor de functie als Medewerker Servicedesk.

In deze functie zullen je hoofdtaken met name bestaan uit:

  • Beoordelen , registreren en afhandelen van claims (intern + extern communiceren) per e-mail aan een internationale klantenkring
  • Centraal aanspreekpunt voor productclaims
  • Het verstrekken van productinformatie per telefoon en e-mail.

Door uiteenlopende reden kunnen zelfs producten van Eichholtz soms niet aan de wensen en verwachtingen van klanten voldoen en worden claims ingediend. Alle binnenkomende productklachten worden door ons service team afgehandeld. De klacht wordt beoordeeld, geregistreerd en adequaat opgelost. Dit in nauwe samenwerking met collega's van product development, inkoop, sales en/of logistiek. Je houdt onze klanten op de hoogte en streeft ernaar om alles boven verwachting op te lossen, omdat een hoge klanttevredenheid je veel voldoening in je werk geeft.

Vereisten

We kunnen het niet genoeg benadrukken; voor deze functie is het van belang dat je naast service gericht, ook commercieel vaardig bent. Minimaal vragen wij daarom zo'n 2 jaar internationale (B2B) werkervaring binnen een commerciële administratieve functie. Je bent accuraat, een doordenker en kan snel handelen in drukke periodes. Een goede beheersing van de Engelse, Nederlandse en een eventuele derde taal is een must. 

Heb je daarbij affiniteit met onze producten, beschik je over MBO+ werk- en denkniveau en kan je goed overweg met verschillende systemen? Dan bieden wij jou graag het volgende:
Aanbod

Je gaat onderdeel uitmaken van een innovatief, ambitieus en sterk groeiend bedrijf, waarbinnen de visie van de organisatie is doorgevoerd binnen de dagelijkse bedrijfsvoering. Het hoofdkantoor in Noordwijkerhout straalt internationale allure uit en heeft een inspirerende werking op de inmiddels 150 betrokken en enthousiaste medewerkers. Naast marktconform salaris bieden wij:

  • Een prestatiebonus, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en een pensioenregeling;
  • Op elke laatste vrijdag van de maand een (thema) borrel;
  • 26 vakantiedagen op fulltime basis;
  • De mogelijkheid om nieuwe ideeën uit te werken binnen een groeiende organisatie.

Over Eichholtz:

Eichholtz is wereldwijd een begrip, van Amsterdam tot New York, van Buenos Aires tot Bangkok. Eichholtz levert, verlichting, meubels en woonaccessoires, vanuit de visie dat in de rationele wereld meer plaats is voor emotie en sfeer. Wij bedienen winkeliers, maar ook hotels en restaurants hebben Eichholtz ontdekt en verwennen hun gasten graag met de prachtige interieurs van Eichholtz. Als organisatie streven wij er dan ook naar om de beste sfeermaker ter wereld te worden.

Interesse?

Laat dan je CV en motivatiebrief achter op onze sollicitatiepagina. Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Nicolien via  06 21 37 75 57 of nhovius@eichholtz.com